menu

Családireceptkönyv.hu

Uborkasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


uborka, só, cukor, ecet

Elkészítés:


1. Az uborkát az alapos mosás után zöldséghámozó késsel hámozzuk meg.

2. Szeleteljük háztartási szeletelővel 2-4 mm vastag karikákra.

3. Mérjük le a szeletelt uborka tömegét, adjunk hozzá 3% konyhasót, és ezzel jól elkeverve hagyjuk 2-3 órát állni.

4. Jól kinyomkodva töltsük üvegekbe.

5. Öntsük fel 85 C fok hőmérsékletű, 2%-os cukros és 2-2,5%-os ecetes felöntőlével.

6. Az uborkaszeletek nagyon lapulnak egymáshoz, így többször is légtelenítsük kis műanyag lapáttal és mindig töltsük utána felöntőlével.

7. Celofánnal és csavaros tetővel zárjuk le, majd csírátlanítsuk az 1 kg-os üvegeket 95 C hőmérsékleten (gyöngyöző forrásig), 25-30 percig.

8. Hagyjuk aránylag gyorsabban kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Salátát az ecetesnek vagy csemegének már túl nagyra nőtt uborkából készíthetünk.

2. Alkalmasabbak a nagyobb, félhosszú fajták, amelyeket a kovászos uborkánál is említettünk, de ne legyen sárgás, fonnyadt vagy túl nagy magházú, üreges uborka.

Uborkasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tésztasaláta
Tésztasaláta

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Az újhagymát felkarikázzuk, a két paprikát kis kockákra vágjuk, akárcsak a sonkát. A mozzarellát kis darabokra vágjuk. A görög joghurtot ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Aszpikos sonkatorta
Aszpikos sonkatorta

1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát egycentis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit (sonkát), az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és sárgarépát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
HAGYMÁS KRUMPLISALÁTA
HAGYMÁS KRUMPLISALÁTA

A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk. A lilahagymákat félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A vízből, cukorból, sóból és az ecetbő...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Zellersaláta
Zellersaláta

A zellert meghámozom, majd naglukú sajtreszelőn lereszelem. Egy serpenyőben, az olivaolajjal éppen hogy csak megpárolom, hogy még roppanós legyen, hozzá adom a reszelt fokhagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk