50 dkg uborka, só, ecet, cukor, 1 g fokhagyma, őrölt fekete bors, kevés pirospaprika, zöldpaprika
1. 50 dkg uborkát legyalulunk, megsózzuk, ½ óráig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk.
2. Ízlés szerinti ecetes-cukros vízzel leöntjük. 1 g fokhagymát péppé zúzva hozzáadunk, összekeverjük.
3. Tetejét megszórjuk őrölt fekete borssal és egy kevés pirospaprikával.
4. Vékonyra szeletelt zöldpaprikával kirakjuk, hideg helyen tartjuk.
Kevés tejföllel dúsíthatjuk, de akkor kevesebb vizet kell adni alá, illetve a lét el is lehet hagyni.
A csirkecombokat serpenyőben kevés zsiradékon pirosra sütjük. Ha elkészültek, kiszedjük őket, a csontokat eltávolítjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk a húst. A serpenyőbe dobjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJamie Oliver-féle krémes tejberizs elkészítése Ennek a tejberizsnek a krémességéhez fontos, hogy kerek szemű rizst használj, ami krémesre fő, de a szemek mégis egyben maradnak. Eh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát, a kukoricát és a borsót egy pici olajon megdinszteljük. Majd szűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjön. Közben megfőzzük a tojásokat és mikor kihűltek apróra szeleteljük. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű