menu

Családireceptkönyv.hu

Uborkasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg uborka, só, ecet, cukor, 1 g fokhagyma, őrölt fekete bors, kevés pirospaprika, zöldpaprika

Elkészítés:


1. 50 dkg uborkát legyalulunk, megsózzuk, ½ óráig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk.

2. Ízlés szerinti ecetes-cukros vízzel leöntjük. 1 g fokhagymát péppé zúzva hozzáadunk, összekeverjük.

3. Tetejét megszórjuk őrölt fekete borssal és egy kevés pirospaprikával.

4. Vékonyra szeletelt zöldpaprikával kirakjuk, hideg helyen tartjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kevés tejföllel dúsíthatjuk, de akkor kevesebb vizet kell adni alá, illetve a lét el is lehet hagyni.

Uborkasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Prágai sonkatekercs
Prágai sonkatekercs

A prágai sonkát vékony, 2 centinél nem hosszabb csíkokra metéljük. A megtisztított zellert megmossuk, kockákra vágjuk. A retket tisztítás után a lecsöpögtetett sós uborkával együtt...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tojásos tonhalrém
Tojásos tonhalrém

A tojásokat keményre főzzük kb. 12-15 perc alatt. Az újhagymát finomra aprítjuk, a tonhalkonzervet leszűrjük, az olajra nem lesz szükségünk. Egy tálba tesszük a lecsurgatott tonh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
sült paprikasaláta
sült paprikasaláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Önts tejfölt a reszelt krumplira, és süsd meg. Isten
Önts tejfölt a reszelt krumplira, és süsd meg. Isten

Reszeljük le a burgonyákat, majd tegyük bele egy kivajazott tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg, és a fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe tegyünk bele némi olvasztott vajat, majd ke...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk