menu

Családireceptkönyv.hu

Uborkasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 kg uborka, só, vöröshagyma, fokhagyma, 1 kk mustármag, porcukor, enyhe gyümölcs- vagy borecet

Elkészítés:


1. Két-három kg uborkát jól megmosunk, héjával együtt felszeletelünk - nem gyaluljuk - és besózzuk.

2. Ha kb. 3 órát állt, a sóból kifacsarjuk, tiszta konyharuhára tesszük és szikkadni hagyjuk.

3. Karikára vágott vöröshagymával, egy kevés elkapart fokhagymával, 1 kávéskanál mustármaggal és ízlés szerint porcukorral elkeverve üvegekbe rakjuk, enyhe gyümölcs- vagy borecettel felöntjük, hogy jól ellepje, lekötjük és 2-3 percig gőzöljük.

4. A vízben hagyjuk kihűlni.

5. Bármikor kivehetünk belőle, a maradék nem romlik el.

Uborkasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fejes saláta uborka öntettel
Fejes saláta uborka öntettel

A kígyóuborkákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Hozzáreszeljük a gyömbért és fokhagymát, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a porcukrot a vizet. Majd az uborkát m...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-sonkás saláta, hidegen és melegen is fogyaszt
Sajtos-sonkás saláta, hidegen és melegen is fogyaszt

A sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös uborkasaláta
Tejfölös uborkasaláta

Az uborkát vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk, alaposan besózzuk, és félretesszük. Fél liter hideg vízben elkeverjük a cukrot, az ecetet és a zúzott fokhagymát, majd a salátalev...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Grillezett sajt görögdinnyével.
Grillezett sajt görögdinnyével.

Elkészítés A grillsajtot felszeletelem vékony szeletekre, és kerámia serpenyőbe mindkét oldalát aranybarnára sütöm. A görögdinnye húsából a magot eltávolítom, és karalábé vájóval...

Elkészítési idő: 15
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk