2-3 kg uborka, só, vöröshagyma, fokhagyma, 1 kk mustármag, porcukor, enyhe gyümölcs- vagy borecet
1. Két-három kg uborkát jól megmosunk, héjával együtt felszeletelünk - nem gyaluljuk - és besózzuk.
2. Ha kb. 3 órát állt, a sóból kifacsarjuk, tiszta konyharuhára tesszük és szikkadni hagyjuk.
3. Karikára vágott vöröshagymával, egy kevés elkapart fokhagymával, 1 kávéskanál mustármaggal és ízlés szerint porcukorral elkeverve üvegekbe rakjuk, enyhe gyümölcs- vagy borecettel felöntjük, hogy jól ellepje, lekötjük és 2-3 percig gőzöljük.
4. A vízben hagyjuk kihűlni.
5. Bármikor kivehetünk belőle, a maradék nem romlik el.
A kígyóuborkákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Hozzáreszeljük a gyömbért és fokhagymát, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a porcukrot a vizet. Majd az uborkát m...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk, alaposan besózzuk, és félretesszük. Fél liter hideg vízben elkeverjük a cukrot, az ecetet és a zúzott fokhagymát, majd a salátalev...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A grillsajtot felszeletelem vékony szeletekre, és kerámia serpenyőbe mindkét oldalát aranybarnára sütöm. A görögdinnye húsából a magot eltávolítom, és karalábé vájóval...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: Könnyű