menu

Családireceptkönyv.hu

Újházi tyúkhúsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db tyúk, 80 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, gyökér, zeller), 5 dkg hagyma, 5 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 szem egész bors, só, 1 ek finomra vágott petrezselyem, 10 dkg gyermelyi cérnácska

Elkészítés:


1. A megtisztított és jól megmosott tyúkot hideg vízben feltesszük főni.

2. Amikor felforrt, habját leszedjük és sózzuk. Kíméletesen főzzük. Ameddig hab van a tetején (úgy 30-40 percig), azt eltávolítjuk.

3. A megtisztított és megmosott zöldségeket 2-3 részbe vágjuk és beletesszük a levesbe a megtisztított hagymával együtt.

4. Beleszórjuk a szemes borsot, és nagyon kíméletesen főzzük még legalább 2 órát. Néha pótoljuk a főzés közben elpárolgott vizet.

5. Amikor elkészült a leves, megkóstoljuk, ha kell sózzuk, majd tűzről levéve pihentetjük 5-10 percet. Finom szűrőn óvatosan leszűrjük.

6. Kiveszünk belőle egy keveset, kisebb lábasba tesszük és megfőzzük benne a zöldborsót és a szeletekre vágott tisztított gombát.

7. A visszamaradt zöldségeket levesestálba tesszük, mellétesszük a csontról leszedett húst és a főtt gombát, borsót is.

8. Rátesszük a sós vízben kifőtt és leöblített tésztát.

9. Megszórjuk a petrezselyemzölddel, és a forró levest rámerjük.

Újházi tyúkhúsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojásleves
Tojásleves

A felhevített olajon aranyszínűre sütjük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a köménymagot, kicsivel később meghintjük kevés liszttel, beletesszük a reszelt fokhagymát, és át...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olasz tojásleves parmezánnal (Stracciatella leves)
Olasz tojásleves parmezánnal (Stracciatella leves)

Tegyük oda a levest főni . Közben verjük föl a tojásokat, keverjük el benne a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lobogó levesbe szépen öntsük a tojást és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves
Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ernő
Krumplileves
Krumplileves

Ahány személyre akarjuk a levest készíteni, annak megfelelően rántást készítünk, beletesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Kavargassuk a forró rántást, ameddig sistereg...

Elkészítési idő: 30-35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk