5 tojás, 5 gerezd fokhagyma, 2 dkg vaj, csipet só
1. A tojásokat megfőzöm, lehűtöm, kettévágom.
2. A fél sárgákat kiveszem.
3. A vajat felolvasztom, beleteszem a zúzott fokhagymát és a sót.
4. Egy-egy mokkáskanálnyit teszek a fél tojásokba és nyomban visszarakom a sárgáját.
5. Tetejüket az évszaknak megfelelő diszítőelemmel díszítem, esetleg fogvájóval megtűzhetem
Elkészítés: Vágd kisebb kockákra a főtt burgonyát és a főtt tojást. Sózd meg és vágd bele a kaprot . Vékony karikákra vágd a zöldhagymát és szórd rá . Egy külön edényben keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megfőtt, megpucolt tojásokat hosszában ketté vágom és a sárgáját egy tálba kaparom. 2. A majonézt, a mustárokat, a mézet, sóval, borssal és a tojás sárgájával kikeverem, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb. Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű