újburgonya, vaj, petrezselyem, só
1. A krumplit mosd meg, s dörzsöld/kapard le a héját.
2. A nagyobb darabokat vágd félbe (esetleg négybe), s főzd meg sós vízben.
3. Egy tágas edényben forrósíts fel kevés vajat, bőségesen szórj bele vágott petrezselymet, s ebben (2-3 perc alatt) forgasd át a leszűrt krumplit.
4. Végül sózd, s forrón tálald.
A kukoricát a tojássárgákkal, a reszelt sajttal, fokhagymával és a tejjel együtt a turmixgép poharában simára turmixoljuk. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. Ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát pucoljuk, majd mossuk meg. A megtisztított sárgarépát daraboljuk fel tetszőleges méretű hasábokra. A répákat helyezzük tepsibe, tegyük melléjük a fokhagymagerezdeke...
Elkészítési idő: 35 perrc Nehézség: Könnyű