újburgonya, vaj, petrezselyem, só
1. A krumplit mosd meg, s dörzsöld/kapard le a héját.
2. A nagyobb darabokat vágd félbe (esetleg négybe), s főzd meg sós vízben.
3. Egy tágas edényben forrósíts fel kevés vajat, bőségesen szórj bele vágott petrezselymet, s ebben (2-3 perc alatt) forgasd át a leszűrt krumplit.
4. Végül sózd, s forrón tálald.
A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékony...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Egy nagy tálban habverővel keverjük össze az olajat, a szójaszószt, a juharszirupot, a Cayenne-borsot és a frissen őrölt fekete borsot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérszeleteket pirítós sütőben megpirítjuk, majd kis kockákra vágjuk. (Ha zsemléből készítjük, akkor a sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A zsemléket 1x1 cm-es kockára vágjuk, teps...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz előre megfőzött zöldséget krumplinyomóval törd apró darabokra. Klasszikus krumplipüréhez hasonlóan, tejjel/tejföllel keverd ki.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű