menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsóleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg zöldborsó, 1 csirkeaprólék, petrezselyem, zsír, liszt, pirospaprika, só

Elkészítés:


1. Párolj puhára személyenként 15 dkg zöldborsót, ha lehet csirkeaprólékkal együtt, egy kevés petrezselymes zsíron.

2. Csinálj hozzá híg, piros, kissé paprikás rántást, és engedd fel vízzel. Ha nem aprólékkal főződ, lehetőleg csontlével ereszd fel.

3. Apró galuskát vagy rongyos tésztát főzz bele.

Zöldborsóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Pikáns tárkonyos halleves
Pikáns tárkonyos halleves

Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon megpárolom, majd hozzá adom a megpucolt, felkockázott burgonyát és ezt is megdinsztelem. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, néhánysz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomleves
Paradicsomleves

A ghee-n megpirítjuk kicsit a lisztet. Rögtön beleöntjük a paradicsomot, majd még a vizet és a cukrot, felforraljuk és kész.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

A zellert kisebb kockákra vágjuk, a felforrósított olajon átfuttatjuk, megsózzuk, majd kevés vízzel puhára főzzük. A megfőtt zellert a levével összeturmixoljuk, felengedjük kb. egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyásleves csirkemellből
Gulyásleves csirkemellből

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A krumplit és a karalábét kockára, a répát és a petrezselymet karikára vágjuk. A csirkemellet apróra kockázzuk. A mellett 3 ek olajon fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk