20 dkg zöldborsó, 1-1 szál fehér- és sárgarépa, só, nagyon kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, pirospaprika, só
1. A zöldborsót a karikákra vágott zöldségekkel, egy kevés cukorral, a sóval és fél dl vízzel fedő alatt megpároljuk.
2. Levesszük a fedőt, rátesszük az olajat, meghintjük a liszttel és összekeverjük. Vízzel felöntjük, miközben kevergetjük. Rátesszük a fedőt és lassan melegítjük.
3. Ha szeretjük ekkor tésztával, galuskával ízesíthetjük.
4. Visszatesszük a fedőt, elzárjuk a hőforrást. 10 perc múlva tálalhatjuk.
A zöldsegeket julienne-re (zsülien) vagod, a fel üveg bambuszt is ha nincs felvagva. A szaritott fafülgombat, belerakod forro vizbe szikkadni, ez puhara szivja magat, majd azt is ö...
Elkészítési idő: 1/2 h Nehézség: KönnyűA lencsét, előző este megválogatjuk, többször váltott vízben, dörzsöléssel megmossuk és körülbelül 4 dl hideg vízbe beáztatjuk. A füstölt húst vagy csontot előre főni te...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a többi zöldséget ès keverünk rajta párat. Rászórjuk a lisztet és a fűszereket majd felöntjük annyi vízzel, amen...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű• Pulyka- vagy csirkehúst főzni, + 8 cm lé legyen rajta, • bele: sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldje, karalábé, egész vöröshagyma, feketebors, 1 paprika, 1 paradicsom, • felf...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes