0,5 kg zsenge borsó, 2 szál répa, 1 szál fehérrépa, 1 cs petrezselyem, 3 ek olaj, 2 ek liszt, só, ízlés szerint cukor
1. A borsót, a karikára vágott zöldséget és a finomra vágott petrezselymet olajon megpároljuk, liszttel meghintjük.
2. Felengedjük vízzel, és puhára főzzük.
3. Tojásos galuskát főzünk bele.
A húst kb 3 liter vízben odateszem főni,hozzáadom az apróra vágott hagymát ,kaprot,csombort sót és borsot.Addig főzöm míg a hús puhára fő. Kiszedem a csontokat és beleteszem az a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst hideg vízben teszem fel főni. Ha fel forrt a tetejére feljövő habot folyamatosan leszedem. Ha már nem kell habozni, akkor teszem bele a zöldséget és a fűszereket, sót Lass...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KönnyűEgy lábosban kevés olajon a karikára vágott hagymát aranyszínűre sütöm, majd kiszedem, félreteszem. A maradék olajon megpirítom a felkockázott hagymát, felöntöm a sörrel, felforral...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLegelőször feltesszük a csontlevest. Egy lábasban 2 dkg zsírt olvasztunk, beletesszük a finomra vágott hagymát és üvegesre, puhára pároljuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű