3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg zöldborsó, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1,3 l víz, só, őrölt bors, 8 dkg lúdgége tészta, 4 kocka Knorr petrezselymes ízbomba
1. Az olvasztott vajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd 3-4 percig tovább pároljuk, és felöntjük a vízzel.
2. Ha felforrt, kevés sóval, borssal fűszerezzük, és beleszórjuk a lúdgége tésztát.
3. Ezután, lassú tűzön addig főzzük, még minden megpuhul a levesben.
4. Mielőtt levesszük a tűzről, belemorzsoljuk a petrezselymes ízbombákat, és forrón tálaljuk.
1. A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát átpasszírozzuk, és olajban megpirítjuk. A burgonyákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk. Hozzáadjuk a szerecsendiót...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFodros kel a konyhában Áztatással tisztítsuk. A szár és a levél bármilyen, kelkáposztával készült ételben hasznosítható. Színét hőkezelés után is megtartja. Fogyaszthatjuk nyers...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon a liszttel rántást készítek, lehúzom a tűzről és elkeverem benne a paprikát. Felöntöm vízzel, visszateszem a tűzre és megvárom, amíg felforr. Fűszerezem. Ha felforrt be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű