4 db húsos zöldpaprika, 10 dkg juhtúró, 10 dkg krémsajt, 10 dkg vaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyemzöld, só, őrölt bors
1. A juhtúrót áttörjük, a krémsajttal meg a vajjal simára keverjük.
2. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymagerezdeket, a fölaprított petrezselymet, sóval, őrölt borssal ízesítjük.
3. A paprikák szár felőli végét levágjuk, a magokat és az ereket eltávolítjuk.
4. Bő vízzel kimossuk és lecsöpögtetjük.
5. A fokhagymás túrókrémet szorosan a paprikákba nyomkodjuk és legalább fél napra, behűtjük.
6. Ujjnyi vastag szeletekre vágva, vagy hosszában negyedelve kínáljuk salátalevelekkel bélelt tálon.
A különböző krémeket kikeverjük, és nyomózsákból a sonkaszeleteket megtöltjük vele, feltekerjük, elrendezzük a tálon, lekenjük aszpikkal kétszer. Díszítés: a sonkatekercsekre csill...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészitjük a franciasalátát,megfőzzük a tojásokat,a leirás alapján megcsináljuk a zselatint is. Az őzgerinc formát kibéleljük folpackkal,belesimitjuk a saláta felét.Hosszában ráh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paprikákat szélesebb szeletekre vágom és kicsi olajon megsütöm a héjas oldalát, teflonban. Amikor látom, hogy megsült, leszedem a héjáról a paprikák húsát. Olajon megfuttatom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgy kg sertés vagy csirke máj,, bármely meg felel,, egy kg zsír szalonna, egy kg sertés hus, egy kg hagyma, fűszerek ízlés szerint, só, fehér bors, fahéj, szerbors, kevés majoránna...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű