40 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 20 dkg karalábé, 15 dkg zeller, 15 dkg zöldborsó, 10 dkg vöröshagyma, csontleves, zsír, liszt, petrezselyem, fekete bors, só
1. A zöldségféléket vágd 2-3 milliméter vastag hasábokra, a hagymát és a petrezselymet pedig egészen apróra.
2. A zöldséget, valamint a hagyma és a petrezselyem nagyobb részét kevés zsíron pirítsd-párold félig puhára, majd öntsd fel 1,5-2 liter csontlevessel. (Csontleves híján használj - esetleg leveskockával feljavított - vizet.)
3. Sózd, borsozd, s lassú tűzön főzd, amíg a zöldség megpuhul; az utolsó néhány percre tedd bele a zöldborsót is.
4. A félretett hagymával és petrezselyemmel készíts világos rántást és azzal sűrítsd be a levest.
A hagymát apró kockára vágjuk és dinsztelni tesszük 2 kanál olajban, majd rádobjuk a felkockázott húst és a felaprított zöldségeket. Kevergetve, párolgatva puhítjuk, majd felöntjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1: Mossuk meg a spárgát, vastagon hámozzuk meg és vágjuk le az alsó fás részét. 2: Tegyük a hulladékot egy lábasba, öntsük fel a vízzel. 3: Adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk,kevés olajon lepirítjuk. Megszórjuk köménymaggal ,pirospaprikával , kevés vízzel felengedjük,hogy a paprika meg ne égjen. Beletesszük a kockára vágott krump...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: NehézA zellert és a vöröshagymát megtisztítom és felkockázom. Egy fazékba az olajat (lehet napraforgó étolaj vagy vaj is) felhevítem és a hagymát hozzáadom. Ha üvegesre párolódott, akko...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű