menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldségleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 20 dkg karalábé, 15 dkg zeller, 15 dkg zöldborsó, 10 dkg vöröshagyma, csontleves, zsír, liszt, petrezselyem, fekete bors, só

Elkészítés:


1. A zöldségféléket vágd 2-3 milliméter vastag hasábokra, a hagymát és a petrezselymet pedig egészen apróra.

2. A zöldséget, valamint a hagyma és a petrezselyem nagyobb részét kevés zsíron pirítsd-párold félig puhára, majd öntsd fel 1,5-2 liter csontlevessel. (Csontleves híján használj - esetleg leveskockával feljavított - vizet.)

3. Sózd, borsozd, s lassú tűzön főzd, amíg a zöldség megpuhul; az utolsó néhány percre tedd bele a zöldborsót is.

4. A félretett hagymával és petrezselyemmel készíts világos rántást és azzal sűrítsd be a levest.

Zöldségleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyergyói pojéka leves.
Gyergyói pojéka leves.

A hagymát apró kockára vágjuk és dinsztelni tesszük 2 kanál olajban, majd rádobjuk a felkockázott húst és a felaprított zöldségeket. Kevergetve, párolgatva puhítjuk, majd felöntjük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tamás
Spárgakrémleves
Spárgakrémleves

1: Mossuk meg a spárgát, vastagon hámozzuk meg és vágjuk le az alsó fás részét. 2: Tegyük a hulladékot egy lábasba, öntsük fel a vízzel. 3: Adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A hagymát apróra vágjuk,kevés olajon lepirítjuk. Megszórjuk köménymaggal ,pirospaprikával , kevés vízzel felengedjük,hogy a paprika meg ne égjen. Beletesszük a kockára vágott krump...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dorottya
Zellerkrémleves párolt zöldségekkel
Zellerkrémleves párolt zöldségekkel

A zellert és a vöröshagymát megtisztítom és felkockázom. Egy fazékba az olajat (lehet napraforgó étolaj vagy vaj is) felhevítem és a hagymát hozzáadom. Ha üvegesre párolódott, akko...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk