menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyás vaddisznó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg kockázott vaddisznócomb, 30 dkg áfonya, 1 dl áfonyalekvár,
2 dl száraz vörös bor, 3 szem paradicsom, 1 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
15 dkg zsírszalonna, 2 db babérlevél, 2 ág friss rozmaring,
krumplifánk: 1 kg burgonya, liszt, 7 gr szárított élesztő, 5
dkg szárított erdei gombakeverék, só, frissen őrölt bors,
1 ek zsír, olaj a fánk sütéséhez

Elkészítés:


A kockázott szalonnát süssük zsírjára, az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg rajta, a zöldfűszerekkel együtt. Adjuk hozzá a vadhúst is. Pirítsuk körbe. Öntsük fel a borral, adjuk hozzá a darabolt paradicsomokat, a darabolt zöldségeket, a zúzott fokhagymákat. Lefedve, lassú tűzön főzzük a húst puhára kb. 2-2,5 óra alatt. Közben sózzuk, borsozzuk.
Keverjük hozzá az áfonyalekvárt és az áfonyát. Főzzük össze 10 perc alatt.
Közben a krumplit hámozzuk, kockázzuk, főzzük puhára sós vízben. Szűrjük le, villával törjük össze. Keverjük el az instant élesztővel és annyi liszttel, amennyit felvesz. Keverjük hozzá a meleg vízbe áztatott, majd leszűrt, darabolt gombát és a zsírt. Sózzuk. Kelesszük 1 órát, majd formázzunk fánkokat, lisztezett felületen kelesszük őket tovább 30 percet, majd bő, közepesen forró olajban süssük készre mindkét oldalukat.

Áfonyás vaddisznó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Őzropogós erdeigyümölcs mártással
Őzropogós erdeigyümölcs mártással

Az őzhúst megtisztítjuk az inaktól, és hideg vízben többször átmossuk. Sós vízben feltesszük főni, majd amikor megpuhult, kivesszük az edényből. Hagyjuk kihűlni, azután húsdarálón...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyúl aszalt szilvával
Nyúl aszalt szilvával

1 • Felvágjuk a nyulat, a májat meglocsoljuk ecettel. Előző nap megtisztítjuk a hagymát, répát. A nyulat a zöldségekkel, néhány szem borssal, az ecet maradékával és 2 ek olajjal e...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyúlragú
Nyúlragú

Melegítsük elő a sütőt. Egy lábasban felmelegítjük, a vajat és 2 evőkanál olajat, megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, a zellert, a répát és kevergetve pirítsuk n...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

1. Vadas mártás: a hús szeleteket körülbelül 1 liter vízben felrakjuk főni. 1 óra múlva hozzáadjuk a sót, a fűszereket, a megtisztított, megmosott, feldarabolt zöldségeket, addig f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk