30 perces banános, zabpelyhes muffin

Hozzávalók:


2 db banán
2 bögre gluténmentes zabpehely
1 bögre tej
2 db tojás
1 dl natúr joghurt
2 evőkanál nyírfacukor
1 evőkanál vaníliakivonat
2 teáskanál sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só

Elkészítés:


A banánt hámozd meg, és villával törd össze. Rakd egy tálba, üsd hozzá a tojást, add hozzá a tejet, a joghurtot, a vaníliát, a nyírfacukrot, és habverővel jól keverd össze. Egy másik edényben vegyítsd az aprított zabpelyhet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport. Forgasd a banános keverékhez.

Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, majd kanalazd bele a masszát. Ne töltsd meg teljesen, csak háromnegyedig, mert sülés közben a tészta jól megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Teszteld tűpróbával, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a muffinba szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, biztosan elkészült.