Amerikai palacsinta - túrós

Hozzávalók:


25 dkg félzsíros túró
2 db tojás
4 dkg cukor
1,5 dl tej
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
fél biocitrom lereszelt héja
kevés olívaolaj a sütéshez
25 dkg vegyes erdei gyümölcs-keverék
1 db vaníliarúd kikapart magjai

Elkészítés:


Nincs is jobb, mint egy ráérős hétvégén együtt sütni a családdal palacsintát reggelire vagy brunch-ra. Ez a verzió jó sok túrót tartalmaz, és nemcsak édes, hanem sós változatban is elkészíthetjük. Ebben az esetben hagyjuk ki a tésztából a cukrot és a citromhéjat, helyette sót és tetszőleges aprított zöld fűszereket keverjünk hozzá.


1. A túrót áttörjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a tejjel, majd belekeverjük a lisztet, a sütőport és a citromhéjat. A masszát összedolgozzuk a túróval, egészen sűrű, krémes állagot kell kapnunk.

2. Egy palacsintasütőben kevés olajat hevítünk. Kb. 3 evőkanálnyi adagot teszünk a masszából a palacsintasütőbe, a kanál hátuljával ellapogatjuk, majd közepes lángon átsütjük a palacsinták mindkét oldalát.

3. Közben egy kis lábasban megpároljuk a gyümölcsöket a vaníliarúd kikapart magjaival, és a kész palacsinták mellé tálaljuk.