Brokkolis tészta

Hozzávalók:


1 nagy csokor brokkoli
25 dkg tészta
15 dkg mascarpone
fél dl tejszín
1 zöldségleveskocka
1 evőkanál étolaj
fél citrom leve
őrölt bors

Elkészítés:


A brokkolit szedd rózsáira, a visszamaradt szárrészt vékonyan pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. Egy fazékba önts vizet, majd add hozzá az olajat, a zöldségleveskockát, a sót, és kezdd melegíteni. Amikor már forr, tedd bele a szárrészét. Ha félpuha, add hozzá a brokkolirózsákat, és pár perc alatt főzd roppanósra. Ekkor egy szűrőkanállal szedd ki, és hideg vízzel öblítsd le.

A brokkoli rózsáiból tégy félre néhány darabot. A többi zöldséghez add hozzá a mascarponét, a tejszínt, a citromlevet, és ízlés szerint sózd, borsozd, majd pépesítsd botmixerrel. A visszamaradt főzőlevet újra forrald fel, tedd bele a tésztát, és főzd ízlés szerint puhára. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, majd csepegtesd le. Ezután keverd a pépesített, meleg brokkoliszószhoz a tésztát, majd a félretett brokkolit is óvatosan rakd hozzá. Rögtön tálald, ízlés szerint frissen őrölhetsz rá borsot, és csepegtethetsz rá citromlevet is.