Egreses, kapros nyári káposztafőzelék

Hozzávalók:


1 evőkanál olívaolaj
1 kis hagyma
70dkg (egy kis fej) új fejes káposzta
30dkg egres
8dl leszűrt húsleves
só, bors
1 doboz tejföl
2 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál cukor
1 nagy csokor friss kapor

Elkészítés:


A főzelékhez az olívaolajon megdinszteljük a vékonyra szeletelt hagymát. Hozzáadjuk a legyalult káposztát, megvárjuk, amíg egy kicsit összeesik, majd jöhet a megpucolt egres. Ráöntjük a leszűrt húslevest. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 25 percig főzzük, amíg a káposzta megpuhul, és az egres szétfő. Simára keverjük a tejfölt a keményítővel és adunk hozzá egy kicsit a káposzta levéből is, majd besűrítjük vele a főzeléket. Hozzáadunk egy kevés cukrot és a finomra aprított friss kaprot. Hidegen is tálalható.