Francia túrós pite

Hozzávalók:


Tésztához
45 dkg liszt
20 dkg vaj
12 dkg cukor
8 g sütőpor
1 tojás
1-3 evőkanál tejföl
csipet só

Túrós töltelékhez
70 dkg túró
15 dkg porcukor
10 dkg mazsola
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 citrom
1 csomag vaníliás pudingpor

Vaníliás töltelékhez
7,5 dl tej
6 dkg vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor

Elkészítés:


A lisztet keverd össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáld egy tálba. Add hozzá a vajat, és kezdd el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot, az egész tojást, adj hozzá kevés tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Könnyen nyújtható tésztát kell kapni. Ha jól összeáll, csippentsd le az egyharmadát, majd a nagyobb masszát nyújtsd ki liszttel enyhén megszórt sütőpapíron. Utána emeled át a papírral együtt egy körülbelül 34x24 centis tepsibe.

A töltelékhez a túrót egy villával kicsit nyomkodd össze, adj hozzá 10 deka porcukrot, mehet hozzá a vaníliás cukor, a reszelt citromhéj, a mazsola, a pudingpor és a tojássárga. Az egészet keverd össze. A tojások fehérjét verd kemény habbá a maradék cukorral, és forgasd a túrós töltelékhez. Öntsd egyenletesen a tepsiben lévő tésztára.

A vaníliás krémhez a pudingport keverd simára kevés tejjel, majd add hozzá a cukrot is. A maradék tejet melegítsd fel, és öntsd hozzá a pudingos-cukros elegyet. Állandóan kevergetve főzd sűrűre pár perc alatt. Ezután vedd le a tűzről, majd kevergetve hűtsd langyosra. Egyengesd a túrós töltelékre, és a maradék tésztával rácsozd be a tetejét. Helyezd előmelegített sütőbe, majd 160 fokon 40-45 perc alatt süsd szép aranybarnára. A sütőből kivéve hagyd a tepsiben langyosra hűlni. Végül sütőpapírral együtt emeld át egy rácsra, és hűtsd ki egészen. Porcukorral megszórva, felszeletelve kínáld.