Fűszeres kenyér (pain d’epice)

Hozzávalók:


25 dkg liszt
• 2 tojás
• 15 dkg méz
• 1 dl tej
• 5 dkg vaj
• ½ tasak sütőpor,
• 1-1 mk őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió
• csipet só

Elkészítés:


A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. A vajat a mézzel együtt olvasszuk meg, de ne melegítsük túl. A lisztet keverjük el a sütőporral és a fűszerekkel. A tojásokat enyhén verjük fel, keverjük a liszthez az olvasztott vajjal-mézzel együtt, keverjük simára a tésztát, majd öntsük 7,5 dl-es szilikonos őzgerinc- vagy kenyérformába. 40-45 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, borítsuk ki a formából. Hagyományosan hús- vagy májpástétomhoz kínálják, de vajjal vagy lekvárral megkenve is nagyon finom.