Juhtúrós sztrapacska, az eredeti recept

Hozzávalók:


1,5 kg krumpli
30-45 dkg szalonna
30 dkg juhtúró
3 tojás
3 evőkanál vaj
60-90 dkg liszt

Elkészítés:


A krumplit hámozd meg és reszeld le. Picit sózd meg, üsd bele a tojást, tedd bele a vajat, és annyi liszttel, amennyit felvesz, keverd ki a tésztát.

A nokedlihez hasonlóan szaggasd lobogó vízbe, és főzd ki. A szalonnát kockázd fel, és egy lábasban pirítsd meg.

Ezután szedd ki, csak a kisült zsírját hagyd benne. A galuskát öntsd rá, és szórd meg juhtúróval. Keverd össze, és tálaláskor a megsült szalonnából szórj a tetejére.

Trükkök, tippek, praktikák:


Magyarországon is nagyon népszerű az amúgy szlovák származású sztrapacska.