Meggyes krémes – sütés nélkül

Hozzávalók:


20-25 deka háztartási keksz
Meggyes krém:
50 deka meggy
12 kanál gríz
7 deci víz
10 kanál cukor

Vaníliás krém:
7 kanál cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
15 deka vaj
8 deci tej

Díszítés
5 deci tejszín,
csokiforgács

Elkészítés:


A kapcsos formát kibéleljük fóliával, majd erre rárakosgatjuk a kekszet. A vizet felforraljuk a cukorral (a meggylével pótolhatjuk a víz mennyiséget, a lényeg, hogy összesen 7 deci legyen a folyadék) belefőzzük a grízt és a meggyet. A simára kevert forró krémet ráöntjük a kekszre.
A tejjel és a cukorral a szokásos módon megfőzzük a pudingokat, majd amikor kihűlt, beledolgozzuk a vajat.
A pudingos krémet ráöntjük a meggyes krémre, és a tetejére a habbá vert tejszínt simítjuk, csokiforgáccsal díszítjük.