Német almás sütemény

Hozzávalók:


2 tojás
1 csésze növényi olaj (1 csésze = 237 ml)
2 csésze cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál só
1 teáskanál vanília kivonat
2 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
4 csésze alma, meghámozva, felkockázva

Elkészítés:


1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 22x33 cm-es sütőformát.

2. Egy keverőtálban kézi robotgéppel verjük habosra a tojást az olajjal. Adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot, és verjük tovább.

3. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a fahéjat. Fokozatosan adjuk a lisztes keveréket a tojásos keverékhez, és alaposan keverjük össze. Sűrű tésztát kapunk. Fakanállal forgassuk bele az almakockákat. Öntsük a tésztát az előkészített sütőtálba.

4. 175 Celsius fokon süssük 45 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tálaláshoz szórjuk meg procukorral.