Óriás túrógombóc, házi tejföllel, édes morzsával

Hozzávalók:


Túró 50 dkg
Tejföl 40 dkg
Vaníliás cukor 2 dkg
Porcukor 20 dkg
Zsemlemorzsa 20 dkg
Vaj 8 dkg
Só 1 dkg
Tojás 4 db
Búzadara 10 dkg
Szódabikarbóna 1 dkg

Elkészítés:


A túrót áttörjük, majd összekeverjük a tojással, búzadarával és egy csipet sóval, majd hűtőben 2 órát pihentetjük. Formázás után, forrásban lévő vízben, kb. 5 percig főzzük. Olvasztott vajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk és cukrozott házi tejföllel tálaljuk!

Egy finom túrógombóc azoknak lehet jó opció, akik inkább valami hagyományos desszertre vágynak. Ezt is különlegesebbé tehetjük, ha az alapreceptet valamilyen gyümölccsel dobjuk fel: akár a gombóc közepébe rejtett eperrel, vagy egy fanyar málnás vagy ribizlis öntettel.