Parasztsaláta reggelire

Hozzávalók:


10 dkg kolozsvári szalonna
0,5 dl napraforgóolaj
1 burgonya
1 szívsaláta
1 tk magos mustár
1 dl tejföl
snidling

bors
tojás
1 szál újhagyma
kenyérkocka

Elkészítés:


A szalonnát egyforma vékony, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, majd kevés olajon, forró serpenyőben enyhén megpirítjuk. Megvárjuk amíg a zsírja kisül.
Amikor a szalonna aranyszínű, kiszedjük a serpenyőből, és a visszamaradt zsírban 2-3 perc alatt kisütjük a félbevágott, és vékonyra felszeletelt krumplit. Sütés közben legalább egyszer átforgatjuk.
Közben elkészítjük a dresszinget: a magos mustárt összekeverjük a tejföllel és a felaprított snidlinggel. Csipet sóval ízesíthetjük.
A szívsaláta külső leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk, és leveleire szedjük.
A tükörtojást süthetjük forró serpenyőben, avagy lassan felmelegítve, aszerint, hogy ropogósan vagy lágyan szeretjük-e a fehérjét.
Tálalás előtt a kisült krumplit és a szalonnát visszatesszük melegedni a tükörtojás mellé.
A salátát nyakon öntjük a tejfölös dresszinggel, rászórjuk a krumplit és a szalonnát, majd az egész tetejére csúsztatjuk a tükörtojást.
Felaprított újhagymával és vajon pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ráérős, kiadós reggeli, amit mindenképpen el kell készítenünk, ha egy nehéznek ígérkező nap vár ránk.