30 dkg étcsoki
15 dkg vaj
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
1 rúd vanília kikapart magjai
10 dkg dió
8-10 dkg keksz
1 kis marék pillecukor
Az étcsokit összetördeljük, majd vízgőz felett egyneművé olvasztjuk a vajjal. Közben hozzáadjuk a fahéjat és a vaníliát. Mikor elkészült a massza, félretesszük langyosra hűlni.
A diót késsel durvára vágjuk, a kekszet kisebb darabokra tördeljük. A pillecukrot apróra daraboljuk. Mindezt a langyos csokis masszába forgatjuk, majd egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. A tetejét meghagyjuk „göröngyösnek”.
Rocky Road, azaz sziklás út – az egyik leginkább klasszikusnak számító amerikai sütemény, melynek külön napot is szenteltek a tengerentúlon: június 2-át. Nem nevezhető bonyolult desszertnek, még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá! A keksz fajtáját és az olajos magvakat kedvetek szerint variálhatjátok benne, szintén elbír bármilyen aszalt gyümölcsöt, és ha igazán autentikus eredményt szeretnétek, semmiképp se feledkezzetek meg a marshmallow-ról (pillecukor). Én most fahéjjal és vaníliával ízesített étcsokiból készítettem, de tej- vagy fehér csokiból sem rossz. A süti tetejét pedig el ne egyengessétek, hiszen ettől lesz igazán sziklás az az út!