40 dkg kápia paprika (sütve-tisztítva)
1 fej hagyma (kb 10 dkg)
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl fehérbor
1 ek. mustár
5 ek. olivaolaj
1 kk. balzsamecet
1 kk. kakukkfű, rozmaring
1 csipet só, bors,cukor
A paprikákat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és csumázzuk ki őket.
2
Egy hőálló tálat olajozzunk ki, rakjuk bele a paprikákat és 190-200 C-ra előmelegített sütőben süssük őket kb. 35-40 percig amíg kicsit megfeketednek néhol a paprikák, de vigyázzunk, ne égjenek meg.
3
Vegyük ki a sütőből a paprikákat és alufóliával szorosan fedjük le. 5-6 perc után vegyük le a fóliát és húzzuk le a paprikák héját.
4
Az öntethez keverjük össze az almaecetet és olajat. Szeleteljük fel a fokhagymát, és végül tegyük a 160 ml-es üvegbe a paprikát, fokhagymát és öntsük fel az olajjal.
5
Én hűtőben szoktam tárolni, vagy akár azonnal is fogyaszthatjuk, ez esetben az öntethez adjunk pici sót és borsot