Szuvlaki:
nyárshoz vöröshagyma
1 dl olívaolaj
ízlés szerint oregánó
nyárshoz paradicsom
1 db citrom leve
nyárshoz (zöld vagy piros) kaliforniai paprika
50 dkg sertéshús
Házi pitakenyér:
100 g liszt
fél teáskanál só
60 ml olívaolaj
100-140 ml víz
1 teáskanál koriander
100 g fehér tönkölyliszt
1 teáskanál őrölt római kömény
A húst vágjuk fel kb. 2 cm-es kockákra. Tegyük egy tálba és locsoljuk meg olajjal, a citrom levével, fűszerezzük oregánóval, sóval, borssal. Vágjuk nagyobb darabokra a hagymát, a paprikát és a paradicsomot, és ezt is tegyük a tálba. Forgassuk át a páclével, majd hűtőben érleljük néhány órára. Majd nyársra tűzve, grillserpenyőben vagy grillsütőn, többször megforgatva süssük készre.
Tzatzikivel és pitakenyérrel tálaljuk.
A lepény sütéséhez keverjük össze a kétféle lisztet, a fűszereket és a sót egy nagy tálban. Locsoljunk hozzá az olívaolajból, majd adjunk hozzá annyi langyos vizet, amennyit felvesz. Gyúrjuk össze a tésztát egy nagy gombóccá és hagyjuk fél órát állni. Ezután formázzunk belőle golflabda méretű kisebb gombócokat (kb. 6 darab lesz), majd nyújtsuk ki. Grillserpenyőben mindkét oldalán süssük át.