A bundázott halfalatokhoz:
10 dkg kukoricaliszt
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 csapott teáskanál sütőpor
1/2 kávéskanál só
1 tojás
1 dl világos sör
4 szelet tengeri halfilé
4 dl olaj a sütéshez
A mártogatóshoz:
1 dl majonéz
3 evőkanál mustár
1 duci gerezd fokhagyma
4 kis csemegeuborka
só
A kukoricalisztet összekeverjük a keményítővel és a sóval. Hozzáadjuk az elhabart tojást és a sört, sűrűn folyó masszát kell kapnunk. (A pontos lisztmennyiség függ a tojás méretétől, ha túl törős a keverék, hígítsuk kevés sörrel, ha pedig túl híg, adjunk hozzá egy kevés kukoricalisztet.)
A halszeleteket nagyobb darabokra vágjuk, villával megmártjuk a masszában, majd közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük.
Közben a mártogatóshoz a majonézt összekeverjük a mustárral és a megtisztított, lereszelt fokhagymával. Hozzáadjuk a finomra aprított csemegeuborkát, majd ízlés szerint megsózzuk. A halfalatok mellé tálaljuk.