4 tojássárgája
10dkg cukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
2 tasak vaníliás cukor
6dkg étkezési keményítő
5dl tej
2dl tejszín
3 világos piskótalap (késztermék)
6 evőkanál mandulalikőr
3 evőkanál rum
20dkg kandírozott gyümölcs (pl. narancs, citrom és meggy)
Igen egyszerű elkészíteni. Főzzünk fél liter vaníliás cukrászkrémet. Egyharmadába keverjünk bele fél- vagy akár egy egész tábla vízgőzön lassan megolvasztott keserűcsokoládét. Béleljünk ki egy szögletes kenyérsütő formát műanyag-fóliával (bőségesen lógjon túl a peremén), majd hat-hét milliméter vastag vaníliás tésztával – lehet kevert tészta vagy piskóta. Locsoljuk meg rum és alkörmös keverékével. (Alkörmös híján használhatunk brandyt, cseresznye-, kávé- vagy mandulalikőrt.) Kenjük rá a vaníliás cukrászkrém felét, fedjük le újabb tésztaréteggel, locsoljuk meg alkohollal. Erre jön a csokis krém, ara újabb réteg tészta, majd vaníliás krém, végül vékony tészta. Betakarjuk fóliával, lefedjük. Két-három órára (de legfeljebb 24 órára) hűtőszekrénybe tesszük, majd a fólia segítségével kiemeljük. Vékonyan vonjuk be tejszínhabbal, hintsük meg durvára vágott pirított hámozott mandulával vagy pisztáciával. Díszítésnek portóiba áztatott meggy is megteszi.
Lehet pohárban is készíteni.