20 dkg tarhonya
5 db közepes burgonya
1 db nagyobb sárgarépa
1 aknál pirospaprika
só
3 l víz
A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Pirospaprikával meghintjük, vízzel felengedjük. Ekkor tesszük hozzá a karikára vágott répát, zöldséget. Ha a zöldségek félig megpuhultak hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Kb. még 15 percig főzzük, míg minden zöldség megpuhul, majd forrón tálaljuk.
A kelkáposztát megtisztítjuk, metéltre vágjuk és kb. 1,2 l meleg vízzel felöntve feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított, de egészben hagyott negyednyi vöröshagymát, a fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre te...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesPirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük. Amikor a hús már félig megpuhult, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát kockára vágjuk, bő vízben puhára főzzük. A kész burgonyát leszűrjük, majd vajjal, tejföllel, sóval és borssal ízesítve lágy állagúra törjük. Ezután megvár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű