- 500 g Ch mínusz liszt https://dia-wellness.com/ter…/ch-minusz-vilagos-lisztkeverek
- 80 g 1:4-es édesítőszer
- 200 g zsír, margarin, vagy vaj
- 100 ml langyos tej
- 2 db tojás
- 15 g élesztő
- 2 csipet só
Töltelék:
- 250 g darált dió vagy gluténmentes diótöltelék https://dia-wellness.com/termek/diotoltelek-alap
- 500 g DW darabos sárgabarack töltelék https://dia-wellness.com/…/dia-wellness-sargabarack-toltelek
Tetejére:
- 200 g étnassoló https://dia-wellness.com/termek/dia-wellness-kakaos-nassolo
- 100 ml tejszín
A tésztához az élesztőt nem kell felfuttatnunk, a tejjel és a tojások sárgájával keverjük ki és úgy öntsük a szárazanyagokhoz. Gyorsan gyúrjuk ki, tegyük a hűtőbe pihentetni kb. fél órára, aztán szedjük 4 egyforma részre. Egyenként nyújtsuk a megfelelő formára, szurkáljuk meg villával, hogy a gőz távozni tudjon, utána kenjük meg vastagon? a lekvárral és szórjuk meg a darált dióval. Minden rétegnél ugyanígy járjunk el.
Aztán előmelegített sütőben kb. 180 fokon, alsó-felső sütésen, süssük 50 percig! / De ez nem írott szabály: sütőfüggő!!!/
Miután kihűlt, a gőz fölött megolvasztott csokival, amihez vagy tejszínt, vagy egy evőkanál vajat adunk olvasztás közben,- leöntjük a zserbó tetejét.
Ebben a tepsiben egy 4,5 kg-os zserbó sült meg. ??? Nem sajnáltam belőle az alapanyagokat. Kaptam róla fotót, immár felvágva, az esküvői asztalról.
Ez egy cukormentes Ch mínusz kiadás volt.
Írom a receptet, de egy kisebb adagra, jó?!
Elkészítés: Kibélelünk egy formát (20x20), vagy akár jégkrémes dobozt Folpackkal vagy sütőpapírral (mindkettő alkalmas a célra). Illetve ha hengerformát szeretnénk, akkor előkészít...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyűlkészítése: A tészta hozzávalóit kevés tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható legyen. 4 részre osztjuk, és lapokat sütünk. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet, és felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban kavarjuk össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot, adjuk hozzá a joghurtot, a tejet és a tojást. Dolgozzuk jól össze, egy sűrű tésztát kell kapnunk. Egy pal...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük. Kézi dagasztásnál a szokásos módon járunk el, majd egy tálban letakarva (vag...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű