10 dkg zabpehely
10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg vaj
5 dkg méz
csoki
citrom héj
Összekeverünk mindent. Jól formázható legyen adjunk hozzá egy kis meleg vizet. Formázzunk kis golyókat, lapítsuk keksz formává. Előmelegített sütőben 200-220 fokon kb. 10-15 perc alatt süssük meg.
A kesudiót ne felejtsd el beáztatni pár órára, akkor lehet jó krémesre turmixolni. A tejet keverd el a garival és az édesítővel, alacsony lángon kevergetve főzd sűrűre, pár perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk, két órát pihentetjük. Öt részre osztjuk, kinyújtjuk, egyenként megsütjük a lapokat. (Gyorsan sül!) A krémhez valókat kikeverjük, megtöltjük a lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézet és a margarint fölolvasztjuk (mikróban szoktam) a többi hozzávalóval egy tálban összegyúrjuk - a tejből csak a végén adunk hozzá, épp csak annyit, hogy gyúrható legyen (ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDolgozd össze egy tálban a lisztet, a sót, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a mákot. Egy másik edényben keverd ki a cukrot a tojással. A száraz anyagokat óvatosan dolgoz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű