menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis pogácsa


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
50 dkg finomliszt
150 g tejföl
3 db tojássárgája
5 dkg élesztő
1 ek cukor
2 dl tej
ízlés szerint só
20 dkg vaj(megolvasztva kihűtve)
6 db közees burgonya
Tetejére: tojásfehérje

Elkészítés:


1.Krumplit megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük, 1 tk. sóval és az olvasztott vaj felével összekeverjük.
2.Élesztő+cukor+langyos tej
3.Liszt+1 kiskanál sót elkeverjük, ebbe belemegy az élesztős tej, tojássárgák, tejföl.
4.Összegyúrjuk, bele a vaj, simára dolgozzuk.
5.Duplájára kelesztjük.
6.Kisodorjuk, rákenjük a krumplis masszát.
7.Hajtogatjuk, konyharuhával letakarjuk. Ezután 20 percenként még 3x hajtogatjuk
8. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, tetjén megcsíkozzuk, szaggatjuk.
9. Tetejüket lekenjük, 200°-on fél óra alatt megsütjük.

Krumplis pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Utravaló pogácsa
Utravaló pogácsa

A vajat és a lisztet összemorzsoljuk, majd összedolgozzuk a tojásokkal, a tejföllel és a sóval. Kétujjnyira kinyújtjuk, bevagdossuk, majd kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Előmeleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
 Mákos szezámmagos rúd.
Emőke Kovács Kedvelnék
Mákos szezámmagos rúd.

Az egészet össze gyúrom elsikálom 3 mm vastagság szezámmag lenmag megyen a tojással megkent tésztára -derejevágoval nagyon vékonyra vágom . fincsike . puszi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ákos
Stangli
Stangli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Csavart kifli
Csavart kifli

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, utána a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk. Összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk