- 240 g jó minőségű, minimum 70%-os kakaótartalmú csokoládé
- 4 tojás
- 4 dkg vaj
- 250 ml habtejszín
- 2 ek. porcukor
Tegyél fel egy lábasban kevés vizet forrni, és helyezz fölé egy másik lábast úgy, hogy az alja ne érjen a lobogó vízbe, csak a gőz melegítse alulról.
A fölső lábasba (vagyis ne abba, amelyikben a víz forr ? ) tördeld bele a csokoládét, és add hozzá a vajat nagyobb darabokban.
Tördeld a lábasba a csokoládét
Időnként megkeverve, hagyd, hogy a csoki és a vaj teljesen elolvadjon, és ragyogóan selymes, sűrű folyadékot alkossanak, ez kb. 15-20 perc.
Hagyd összeolvadni a csokit és a vajat
Közben a habtejszínt verd fel 1 evőkanál porcukorral, és tedd a hűtőbe.
Ha a csoki és a vaj teljesen elolvadt, akkor vedd le a gőzről.
Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét tedd egy külön edénybe, a sárgáját pedig egyenként add a megolvadt csoki-vaj keverékhez, és keverd el teljesen. Mivel a csoki mousse nyers tojásból készül, ügyelj arra, hogy csak nagyon friss tojásokat használj, és jól mosd meg őket.
Figyelj arra is, hogy az olvadt csoki ne legyen túl meleg, csak kb. mint a kezed. Ha ennél jóval melegebb lenne, akkor hagyd egy kicsit hűlni szobahőmérsékleten, mielőtt a tojássárgákat belekevered.
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá a másik 1 evőkanál porcukorral.
Először a felvert tojásfehérjét (2-3 részletben), majd a tejszínhabot forgasd a csokiba. Bánj óvatosan a habokkal, lehetőleg egy spatulát használva, minél kevésbé törjön össze.
Ennél a pontnál, forgatás közben az egész csoki mousse meglehetősen ronda, de ne ijedj meg. Ügyelj arra, hogy rendesen átforgasd, a hab és a csokoládé jól elkeveredjen. Ha így teszel, a végeredmény tökéletes és csodálatos édesség lesz.
Forgasd bele a csokiba a habokat
Öntsd poharakba, amikben szépen tudod tálalni, takard le műanyag fóliával, és tedd hűtőbe. Legalább 4 órát hagyd állni, de még jobb, ha egy egész éjszakára ott hagyod.
1. Kekszet összekeverem a cukrokkal, majd utána a vajjal kemény állagúra gyúrom, közben adom hozzá a rumot,meggylevet,macikávét és kockákat, vagy golyókat formázok belőle. Utána kó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz1. A vajat a porcukorral ki habosítjuk, belekeverjük a vaníliarúd kikapart magjait (vagy a 2 csomag vanília cukrot), hozzáadjuk a csipet sóval összekevert lisztet, a tojássárgáját...
Elkészítési idő: 1 óra+20 perc Nehézség: KönnyűKezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje kihűlni. 2 dl tejet elkezdünk felforralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót egy turmixban összeturmixoljuk. Érdemes több részletben hozzáadni a tejet és a lisztet, így egyszerűbb és gyorsabb. Felforrósítunk és beolajozunk egy teflon s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű