A karamell:
- 115 g vaj
- 100 g barna cukor
- 2 evőkanál kukoricaszirup, juharszirup, melasz, másféle szirup vagy akár méz
- 150 g (kb. 1 tubus) cukrozott sűrített tej
Egy lábasba tedd bele a 115 g vajat, 100 g barna cukrot, 150 g sűrített tejet, és 2 evőkanál szirupot. Lényegében mindegy, milyen szirupot használsz, kukoricaszirup, melasz, juharszirup vagy akár méz is jó.
Kapcsold fel a tüzet alatta, és állandó kevergetés mellett forrald fel.
Amikor felforrt, főzd még 5 percig, szintén állandóan kevergetve, amíg kicsit sötétebb lesz a karamell.
Hagyd kihűlni a tésztát és a karamellt is. A legjobb, ha szobahőmérsékletűre lehűlnek – erre legalább egy órát számolj.
A megmosott rizst fél deciliter vízben feltesszük főni. Amikor magába szívta felöntjük a tejjel és felforraljuk.Hozzátesszük a cukrot. Ha felforrt elzárjuk a gázt. Néha megkeverget...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 2. A csokoládét mikróban felolvasztjuk. Közben egy-két percenként átkeverjük, különben megég! 3. Az olvasztott csokihoz hozzákeverjük a kókusz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba tedd bele a 0,5 kg finomra darált kókuszreszeléket Önts bele 10 dkg olvasztott jászvajat Fekete kávéban olvassz fel 10 dkg csokoládét Durvára, de apró szeműre, darálj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes