• 40 dkg lencse
• 4 dkg kókuszzsír
• 1 ek. tápiókaliszt
• ½ fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 kk. mustár
• 1 babérlevél
• 1 késhegynyi pirospaprika
• só, édesítő, ecet – ízlés szerint
• 200 g tejföl
A lencsét 12 órát áztatom (hogy ne bántsa a hasam), közben 4 alkalommal lecserélem az áztató vizet.
A lencsét hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a babérlevelet, megsózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük.
A kókuszzsírból és tápiókalisztből világos rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, föleresztjük egy kevés hideg vízzel, simára keverjük, és a megfőtt lencsére szűrjük. Ecettel, édesítővel, mustárral ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt (vagy tejföl helyettesítőt) és néhány percig forraljuk.
A lencsében főzhetünk füstölt húst vagy szalonnát. Vegetáriánusok viszont adhatnak hozzá pici folyékony füstöt.
A spenót leveleket a fokhagymával megfőzöm a tejben nagyjából 15-20 perc alatt, majd beleteszem a kis darabokra felvágott kenyeret. Jól összekavarom, megvárom amíg a kenyér jól meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dk reszelt sajt, 15 dk reszelt fütölt sajt 2 ev kanál liszt 2 db tojás 10 dk tarja vagy sonka pici bors, szerecsendió tejföllel összeállitani,-ez kb: 3 evő kanál..--hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát felszeleteljük vékonyan,a hagymát felkockázzuk zsíron dinszteljük,rárakjuk a piros paprikát nagyon kicsit pirítjuk vele de ne sokáig mert a paprika megkeseredik.A tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe. Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy teljesen s...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű