- 2 dl tej
- 20 dkg zsír
- 30 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 75 dkg liszt
Töltelék:
- fél dl tej
- 15 dkg dió
- 20 dkg cukor
- fél dl rum
- 10 dkg vaj
- kakaópor
A tésztához a tojássárgákat, a forralt tejjel, a zsírral és a cukorral fél óráig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A masszából dió nagyságú gömböket formálunk és megsütjük. Még melegen kivájjuk a gombócok közepét.
A töltelékhez a forralt tejbe beletesszük a diót, a cukrot, egy kevés kakaóport, a rumot, a vajat és a kivájt tésztát, és ezzel töltjük meg a fél barackokat. Párosan összeborítjuk őket és megkenjük színes aromával.
Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a sár...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk. Az egyik lapot tepsibe tesszük, rá a tölteléket, és bevonjuk a másik tésztával. A töltelékhez az 5 tojás sárgáját, 100 gram cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű sütőtököt hosszában félbevágunk, meghámozzuk, megtisztítjuk a magjaitól és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy nagy tálba tesszük, beleöntjük a gyümölcslevet (n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk. Mindhármat kinyújtjuk, és mindegyiket megkenjük a darált dió, a cukor és a tojásfehérje keverékével. Egyenként megsütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes