• 2 db csirkemell
• 1 ek. méz
• 1 ek. só
• bors és fokhagymapor ízlés szerint
• 2 db babérlevél
• 2 ek. fűszerpaprika
• 1 tk. füstölt fűszerpaprika
A csirkemell filéket félbe vágtam, de nem teljesen, hogy ki tudjam hajtani, akár egy könyvet. Először mézzel kentem be, aztán megszórtam sóval, borssal és fokhagymaporral. Beletettem egy zacskóba és tettem mellé babérlevelet. Az így elkészült csomagocskát betettem a hűtőbe 1 napra (legalább egy éjszakára, de 1-2 napra is...). A pácolódós idő letelte után a filéket hideg vízbe áztattam fél óráig, hogy a felesleges sót kivonjuk belőle. Ezt követően megtörölgettem, sütőzacskóba tettem és feltekertem, mint egy szaloncukrot (jó szorosan). A sütőzacskót pár helyen kiszúrtam... 180°C-os előmelegített sütőbe toltam és 40 percig sütöttem. Ezután kivettem a zacskóból és pár perc pihenés után beleforgattam a paprikaporba. Betettem a hűtőbe és pár óra múlva már lehetett is szelni. Nagyon vékony szeleteket nem sikerült vágnom, de ez nem zavart senkit... Ha valaki nem szereti a paprikát, nyugodtan elhagyhatja vagy akár ízlés szerint beleforgathatja másba. Én már készítettem chiliporral és pehellyel (páromnak), de zöldfűszerekkel is...
Hühnchenbrustfilet in mundgerechte Happen schneiden. Marinade aus 4 EL Sojasoße, 1 TL braunem Zucker, Salz und Pfeffer und etwas frisch geriebenem Ingwer herstellen. Hühnchen 15-30...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzabó György 81 éves és teljesen egészséges. A lányának adja át tudását, hogy továbbvigye az Ő gyógyító munkáját. Rajtuk kívül van még egy asszony, akit úgy hívnak, hogy Reza a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA panírozás elején ( a liszt előtt ) egy pillanatra vízbe mártjuk a sajtot, hogy a liszt jól rá tudjon tapadni. A szokásos módon, duplán bepanírozzuk, forró olajban megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű