- 120 g Dia-wellness sütőliszt (csökkentett szénhidráttartalmú)
- 2 tojás
- 1 tojásfehérje
- 100 g tejföl
- 250 g túró
- 10 g kókuszzsír
- 4 alma
- 1 tk. fahéj
- 1 ek. vaníliás cukor
- édesítő (2 ek. negyedannyi)
- a tetejére 15 g mandula
Az almát lereszelem, a fahéjjal és a vaníliás cukorral összekeverem. A többi hozzávalót összekeverem simán fakanállal és enyhén kivajazott tepsibe tesszük a tészta felét, majd az almát enyhén kicsavarva és ezt követően a maradék tésztát a tetejére.
170°C-on 40 perc alatt megsütjük.
Az almákat félbevágom, kimagozom, majd felszeletelem. Citromos cukros vizben felteszem főni, vigyázok ne legyen túl puhan Lecsöpögtetem ha kész van. A tésztalapot , megkenem o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeszűrjük a meggy levét, egy literre hígítjuk (én két üveg meggybefőttet vettem, ennek 7,5 dl leve volt), majd újra összeöntjük a meggyel egy nagyobb edénybe, és forrásig melegítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tojássárgáját, tojást, rumot, mandulát, lisztet és a sütőport. A tésztát kivajazott formába öntjük és rászórjuk a meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojá...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű