- 0,5 kg szilva
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg darált kókuszreszelék
- 5 dkg eritrit
- 3 nagy tojás
- 1 kk. szódabikarbóna + pici citromlé
- 1 kk. fahéj
- tetejére: durvára vágott dió, mandula, törökmogyoró
A szilva felét robotgépben felaprítjuk, másik felét csak félbe vágjuk.
A tojásokat fehéredésig felverjük, majd hozzáadjuk a szilárd hozzávalókat és alaposan elkeverjük. Sűrű folyékony masszát kell kapnunk, amit formába öntünk, a tetejére tesszük a felezett szilvákat és megszórjuk a durvára vágott magvakkal. Sütőbe tesszük kb. 50 percre (tűpróbával ellenőrizzük). Kihűlve szeleteljük.
A gombóchoz A túrót, tejfölt, tojást, apró szemű zabpelyhet, vanília aromát és fahéjat alaposan összekeverjük. Hagyjuk egy picit állni, hogy megszívja magát nedvességgel a zab (h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMindhárom receptnél ugyanaz az elkészítési mód: gyúrd össze az összes hozzávalót és pihentesd a tésztát hűvös helyen legalább 2 órát. Ezután enyhén lisztezett felületen vékonyra ny...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a hozzávalókat tálba rakom,kivétel a tej mert azt a végén adom hozzá amennyit felvesz a tésztánk nekem elég volt pont a 1,5 dl és összegyúrom.A krémhez a margarint kiha...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz8 db tojás 7 kanál cukor 7 kanál simaliszt ebből piskóta. Nagy gáztepsi belső méret 35x43 cm. Sütőpapírral bélelt tepsi 170 fokon alós-felső sütéssel addig sütöm amíg az oldala elv...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz