- 300 g liszt
- 180 g porcukor
- 70 g margarin
- 10 g szalalkáli
- 1 tojás
- 50 ml tej
Krém:
- 2 tasak vanília pudingpor
- 180 g margarin
- 300 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojásfehérje
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 1 óra pihentetés után 20x25 cm-es tepsi hátán 3 lapot sütünk (160°C-on 10-15 perc).
A krémhez a pudingport a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, cukrot és a tojásfehérje felvert habját.
A kihűlt lapokat a krémmel megtöltjük, majd 2-3 óráig hűtőben tároljuk.
Kocka vagy rombusz alakúra szeleteljük és meghintjük porcukorral.
Pudingos töltelékkel is készíthetjük! :)
Először előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és egy nagyobb méretű tepsit kivajazunk és -lisztezünk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a kétféle cukrot, a sütőport és a sót, majd el...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenként kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat jó alaposan simára összegyúrjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk és egyenként tepsi (kb. 25 x 35 cm-s) hátoldalán kisütjük. 200 fokon kb. 6 perc....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint jó habosra kikeverjük a porcukorral.Egyenként hozzákeverjük a tojás sárgákat,majd a vaníliacukrot.Végül belekeverjük a lisztet!Csillagcsöves nyomózsákkal halmokat nyomu...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes