• 4 db tojás (piskóta)
• 10 dkg eritrit (piskóta)
• 4 dkg kókuszliszt (piskóta)
• csipet só, citromlé, kevés szódabikarbóna (piskóta)
• 5 dl magtej (krém)
• 10 dkg eritrit (krém)
• 20 dkg mazsola (krém)
• 8 dkg tojásfehérje (krém)
• 1 ek. kókuszliszt (krém)
• 3 tk. zselatin (krém)
Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, az eritritet és a szódabikarbónát. Beleöntünk egy evőkanálnyi citromlevet és hozzászitáljuk a kókuszlisztet. Szilikonos sütőlappal bélelt tepsiben 180 °C-on 30 perc alatt készre sütjük.
Krém: A magtejet egy nagyobb lábasba öntjük, hozzáadjuk az édesítőt és közepes lángon melegíteni kezdjük. Ha az édesítő elolvadt, beleszórjuk a mazsolát és pár percig főzzük. Nagyon óvatosan beleöntjük a tojásfehérjét és folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg kicsapódik, hogy egy viszonylag puha masszát kapjunk. Ha túl híg, szitáljunk hozzá kókuszlisztet, és mielőtt elzárjuk alatta a lángot, szórjuk bele a zselatint. Vigyázat, felforrnia nem szabad!
A félig kihűlt krémet a piskótára kenjük, dermedésig hűvös helyre tesszük.
A langyos tej et összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vaj jal. Az élesztőt összekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojást habosra keverjük a cukorral és csipet sóval, majd hozzákeverjük a tejet, olajat, lisztet,sütőport és a kakaóport. A töltelékhez összekeverjük a túrót, tojást, vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSAK HIDEGEN ÉS GYORSAN! Az omlós tésztáknál nagyon fontos, hogy hideg alapanyagokkal dolgozzunk - így, ha igazán jó végeredményt akarunk, akkor ne csak a vaj legyen jéghideg, de a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes