menu

Családireceptkönyv.hu

Süti - Mazsolahabos desszert


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 4 db tojás (piskóta)
• 10 dkg eritrit (piskóta)
• 4 dkg kókuszliszt (piskóta)
• csipet só, citromlé, kevés szódabikarbóna (piskóta)
• 5 dl magtej (krém)
• 10 dkg eritrit (krém)
• 20 dkg mazsola (krém)
• 8 dkg tojásfehérje (krém)
• 1 ek. kókuszliszt (krém)
• 3 tk. zselatin (krém)

Elkészítés:


Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, az eritritet és a szódabikarbónát. Beleöntünk egy evőkanálnyi citromlevet és hozzászitáljuk a kókuszlisztet. Szilikonos sütőlappal bélelt tepsiben 180 °C-on 30 perc alatt készre sütjük.

Krém: A magtejet egy nagyobb lábasba öntjük, hozzáadjuk az édesítőt és közepes lángon melegíteni kezdjük. Ha az édesítő elolvadt, beleszórjuk a mazsolát és pár percig főzzük. Nagyon óvatosan beleöntjük a tojásfehérjét és folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg kicsapódik, hogy egy viszonylag puha masszát kapjunk. Ha túl híg, szitáljunk hozzá kókuszlisztet, és mielőtt elzárjuk alatta a lángot, szórjuk bele a zselatint. Vigyázat, felforrnia nem szabad!
A félig kihűlt krémet a piskótára kenjük, dermedésig hűvös helyre tesszük.

Süti - Mazsolahabos desszert

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
CSUPA-CSOKI KENYÉR
CSUPA-CSOKI KENYÉR

A langyos tej et összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vaj jal. Az élesztőt összekeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós kuglóf ötperces (bögrés)
Túrós kuglóf ötperces (bögrés)

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bögrés süti
Bögrés süti

A tojást habosra keverjük a cukorral és csipet sóval, majd hozzákeverjük a tejet, olajat, lisztet,sütőport és a kakaóport. A töltelékhez összekeverjük a túrót, tojást, vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Tökéletes linzertészta
Tökéletes linzertészta

SAK HIDEGEN ÉS GYORSAN! Az omlós tésztáknál nagyon fontos, hogy hideg alapanyagokkal dolgozzunk - így, ha igazán jó végeredményt akarunk, akkor ne csak a vaj legyen jéghideg, de a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk