- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 4 tojássárgája
- 25 dkg vaj (vagy 20 dkg zsír)
- 1 ek. tejföl
- fél cs. sütőpor
- só, tej, cukor
Krémhez:
- 4 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk (cukorral). A hozzávalókat összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 5 cipót formálunk.
A krémhez a tojásfehérjéket a cukorral sűrű habbá verjük. Közben a cipók pihennek. Utána a cipókat kis tepsi nagyságúra sodorjuk, megkenjük a krémmel és meghintjük kókuszreszelékkel, majd feltekerjük és ujjnyi szélesre szeleteljük, majd megsütjük.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk. Tálba tesszük, ráöntjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a zsemlemorzsát és a lisztet. Forró sós vízben kifőzzük a gombócokat, pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, majd hozzákeverjük az aszalt narancs- és citromkockákat is és meglocsoljuk őket a rummal. Kb. fél órára félretesszük had szívják magukba az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást a zsiradékkal, a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, kevés tejjel összegyúrjuk. 2 részre osztjuk, egyik sárga marad. A másik felébe kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű