- 4 db zsemle
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 2 cs. vaníliás cukor
- cukor
- só
- tej
- tejföl
A zsemléket kettévágjuk, kiszedjük a belsejét. Az üres zsemlék alsó felét cukrozott tejben megforgatjuk, és kivajazott tepsibe tesszük.
A zsemle belsejét a túróval összekeverjük, a tojássárgákat a vaníliás cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk, majd a felvert tojásfehérjét is. Megtöltjük a zsemléket, a tetejét pedig tejföllel megkenjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és a joghurtot is és újra összekeverjük. Mikor krémessé vált hozzáadjuk a mazsolát és a vaníliás cukrot is. A rétes...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalók felhasználásával könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük és félig megsütjük. A sütőből kivéve lekvárral vékon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sütőporos rizslisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe megsütjük. A tojássárgából, pudingporból, rizslisztből,...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű