75 dkg liszt, 25 dkg ráma( lehet liga is), diónyi zsír, 1 kis tejföl, 1 tojás, sajt ízlés szerint, langyos sós víz( kóstoljuk a tésztát, hogy elég sós-e) kevés sütőpor, vagy szódabikarbóna.
II. Rscept:
60 dkg liszt, só, kömény, el is maradhat, 1 cs. sütőpor, 20 dkg sajt (lehet kevesebb is), ezt összekeverni, 25 dkg ráma, 1 evőkanál zsír, 1 kis doboz tejföl, 1 tojás, .
Nekem a régi sütőm, már nem jól záródik és ezért adagonként vékonyra nyújtom és szaggatom, de ha jól záródik, akkor elég kicsi gombócokat készíteni.
A hozzávalókat elkeverjük, és kinyújtjuk, majd a tésztát tetszőleges alakúra vágjuk. 180 fokon 20 percig sütjük. Nagyon finom!!
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral öss...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt futtassuk fel a tejben a cukorral. Minden hozzávalót dolgozzunk egybe, de a sajtot csak a végén tegyük bele. Pihentessük a tésztát 30 percig a hűtőben. Gyúrjuk át, nyúj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHozzávalókból kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva egy fél órát kelesztjük! Lisztezett táblán nyújtjuk és szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük kókuszzsírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű