40-50 dkg liszt
1 nagy doboz kefír
1 teáskanál só,
1 káváskanál szódabikarbóna
zsír a tészta kenéséhez
A lisztből, sóból, szódabikarbónából, kefírrel lágy nem ragadós tésztát gyúrunk, elöbb 40 dkg liszttel próbáljuk, és ha kell, akkor még adunk lisztet hozzá, ha kidolgoztuk, elnyújtjuk vékonyra, megkenjük zsírral, összehajtjuk, 15 percet pihentetjük, majd ismét nyújtjuk, ismét megkenjük zsírral, összehajtjuk, 15 perc elteltével kinyújtjuk, felvágjuk tetszőleges darabokra, szárazon teflonba sütjük, ha kész kevés olajjal, zsírral megkenjük. Vagy olaj, vagy olvasztott zsí.
Bármilyen tejfölös étel mellé jó, illetve lehet szilva lekvárral, vagy sült szalonnával, hagymával is finom.
Összedagasztom a hozzávalókat és 30 percig kelni hagyom, majd lisztezett deszkán 8 db részre osztom, egyenként kinyújtom és kifli formára tekerem. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást,a tejet és a sót összekeverjük,utána adagoljuk hozzá a lisztet,amíg sűrű tésztát kapunk. Végül a szódát adjuk hozzá, amíg jó híg palacsinta tésztát kapunk. Palacsintasüt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket és az egész tojást. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket tisztítsd meg alaposan, mindegyiket darabold fel, a répákat karikákra, a hagymát kockákra, a zellert pedig kisebb-nagyobb kockákra. Ha ezzel megvagy, egy közepes lába...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű