Fél vödör (kb.3 kg) vér - az összeállt, savó nélküli része
kb.1 kg szalonna
kb.1 kg kövér hús
kb.0,5 kg rizs
kb.0,5 kg hagyma
kb.5 g csombor/borsikafű/kg
kb.5 g bors/kg
kb.5 g só/kg
(cukor és szegfűbors nélkül!)
Ugyanúgy készül, mint a májashurka, fontos, hogy a vért nem kell megfőzni!
1. A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. 2. A lila hagymát megtisztítjuk,karikákra vágjuk. 3. A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, füstölt sa...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, enyhén kiverjük, majd gyengén sózva fél óráig állni hagyjuk. 2. Ezután lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, grillfűszerrel megszórjuk. A kolbászt és a paprikákat apró kockákra vágjuk és összedolgozzuk a sajttal. Ízesítjük sóval és őrölt fehér bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű