menu

Családireceptkönyv.hu

Tenkei Tata véreshurkája


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Fél vödör (kb.3 kg) vér - az összeállt, savó nélküli része
kb.1 kg szalonna
kb.1 kg kövér hús
kb.0,5 kg rizs
kb.0,5 kg hagyma
kb.5 g csombor/borsikafű/kg
kb.5 g bors/kg
kb.5 g só/kg
(cukor és szegfűbors nélkül!)

Elkészítés:


Ugyanúgy készül, mint a májashurka, fontos, hogy a vért nem kell megfőzni!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Disznóvágás, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Parasztos Cordon Bleu
Karaj - Parasztos Cordon Bleu

1. A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. 2. A lila hagymát megtisztítjuk,karikákra vágjuk. 3. A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, füstölt sa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karaj - Bakonyi sertésborda
Karaj - Bakonyi sertésborda

1. A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, enyhén kiverjük, majd gyengén sózva fél óráig állni hagyjuk. 2. Ezután lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Göngyölt karaj kolbásszal, mackósajttal töltve
Göngyölt karaj kolbásszal, mackósajttal töltve

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, grillfűszerrel megszórjuk. A kolbászt és a paprikákat apró kockákra vágjuk és összedolgozzuk a sajttal. Ízesítjük sóval és őrölt fehér bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja rántva
Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja rántva

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk