600 g búzaliszt (BL55)
25 g élesztő (friss)
100 ml 2,8%-os tej
200 ml joghurt - natúr
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
50 g margarin
1 csipet só
100 g kristálycukor
1 db citrom reszelt héja
10 g vaníliás cukor - bourbon
A kakaós részhez
3 evőkanál kakaópor - holland
4 evőkanál víz
A kenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A tejből egy keveset felmelegítünk, amiben leáztatjuk az édesítőket hogy jól feloldódjon.
A maradék tejet 1evőkanál cukorral felmelegítjük, és megkelesztjük az élesztőt benne.
Jól összedolgozzuk a tésztát, majd elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál kakaót, a másikba vaníliás cukrot teszünk.
Majd a kakaós és vaníliás tésztát is elfelezzük
Téglalap alakúra nyújtjuk mind a négy cipót, a kakaósra vaníliásat teszünk (vagy fordítva) és így tekerjük fel szorosan.
Tetejét tojással megkenjük, majd hagyjuk kelni kb. fél órát.
Előmelegített 180 C fokos sütőben sütjük kb.20 percig.
A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni. Előkészítjük a szilvát, megmossuk, kimagozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával. A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük. A cukros sárgájához hozzáadjuk a l...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű170 C/30 perc
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat egy csipet sóval és a cukrokkal simára keverjük. Beleszórjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Egy se...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű