50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
2,2 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
8 dkg puha vaj
1 tojás
a töltelékhez:
6 evőkanál baracklekvár
15 dkg darált dió
a kenéshez: 1 tojássárgája
a szóráshoz: 1 evőkanál aprított dió
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, és felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a sót, a tojást, a vajat és az élesztős tejet. Alaposan összedagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, kettévesszük, és egyenként kb. 30 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Mindkét lapot megkenjük 3-3 evőkanál lekvárral, megszórjuk a darált dióval, majd feltekerjük. A két tésztarudat összetekerjük, koszorút formázunk belőlük, és hagyjuk 20 percet kelni. Ezután éles késsel – a fotón látható módon – bevagdossuk, megkenjük a tojássárgájával és megszórjuk a dióval.
170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk majd vékonyan a formába nyomkodjuk. 200°C fokon kb. 10-15 percig sütjük(sütő függő) . A lényeg hogy tapintásra már ne legyen puha a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézelőször a túrót 2 banánnal, és egy kevés tejjel, majd a maradék banánt egy másik tálban villával összetörni, a könnyebb mixelés kedvéért kevéske tejjel, majd kakaóval összekeverni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyja a vajat szobahőmérsékleten körülbelül egy órán át, vagy amíg puha tapintású, de ne habozzon. A vajat, a sót, a cukrot, a vaníliát kézi keverővel keverjük össze kis vagy köze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet tálba tesszük a cukorral és a margarinnal. Összemorzsoljuk, és amikor már kicsit összeállt, beletesszük a tojások sárgáit és a tejfölt is. A linzertésztából lisztezett gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű