20 cm átmérőjű tortaformához
a tésztához:
• 15 dkg liszt
• 10 dkg vaj
• 5 dkg cukor
• 1/2 citrom reszelt héja
a töltelékhez:
• 25 dkg darált dió
• 10 dkg vaj
• 10 dkg cukor
• 3 tojás
• 1/4 kávéskanál őrölt fahéj
a díszítéshez:
• olvasztott csokoládé
• néhány felezett dió
A töltelék hozzávalóit összekeverjük (legegyszerűbb robotgépben). A tészta alapanyagait egybegyúrjuk.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy ne csak a forma alját, de az oldalát is befedje kb. 3 cm magasan. A tölteléket a tészta közepébe kanalazzuk, és elegyengetjük. A tortát 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
Miután kihűlt, olvasztott csokoládéval, dióval és fűszernövénylevelekkel díszítjük.
Az olajon kívül, minden hozzávalót csomómentesen összekeverünk. Egy serpenyőbe olajat öntünk, fel hevítjük és bele öntjük a masszánkat. Fedővel letakarjuk, vissza vesszük a hőfok...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMákos töltelékhez: Először a mákot és cukrot összekeverjük, majd kávédarálón ledaráljuk. Ha darált mákunk van, akkor porcukorral dolgozzunk. Hozzákeverjük a darált háztartás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrni, keleszteni. Kb. 1 óra múlva újra gyúrni, 30 percig pihentetni. Újra gyúrni, kisujjnyi vastagra nyújtani, kiszaggatni, konyharuhával letakarni, ha szépen megnőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. A 4 tojásfehérjéből vert habhoz hozzákeverjük a vaniliás cukrot,250 g porcukrot és a túrót.A tepsibe reszeljük a tészta eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes